-
1. Täytä LEI-tunnuksen rekisteröintihakemus ja varmista, että kaikki tiedot on täytetty oikein.
Voimme joutua pyytämään lisäasiakirjojen toimittamista säätiön tai rahaston rekisteröinnin yhteydessä.
2. Lähetä täytetty hakemus ja maksa rekisteröintimaksu luottokortilla, PayPal-tilillä, Paytrailillä tai pankkisiirrolla.
3. Hakemuksen tiedot vahvistetaan, ja LEI-tunnus lähetetään sähköpostitse.
Mikäli annetuissa tiedoissa ilmenee ongelmia tai oikeushenkilöä ei voida tunnistaa julkisista tietokannoista, otamme yhteyttä tietojen vahvistamiseksi.
-
Jos oikeushenkilöä ei ole rekisteröity rekisteröintielimeen, kuten Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) tai Valvottavaluetteloon, sille voidaan silti myöntää LEI-tunnus toimittamalla hakemuksen yhteydessä todisteiksi sopivia asiakirjoja, kuten perustamisasiakirjan, verorekisteriotteen tai sopimuksen.
Todisteeksi sopivasta asiakirjasta on käytävä ilmi oikeushenkilön nimi, valtuutetut edustajat, virallinen osoite ja perustamispäivä.
-
Voit hakea LEI-tunnusta siinäkin tapauksessa, jos et ole yrityksen laillinen edustaja. Tässä tapauksessa on kuitenkin saatava laillisen edustajan allekirjoitus valtakirjaan (LoA).
Valtakirja lähetetään sinulle sähköpostitse, ja se voidaan allekirjoittaa joko digitaalisesti tai fyysisenä tulosteena, jolloin allekirjoitetusta valtakirjasta otettu kuva tai skannaus ladataan sivustolle. Voit myös ladata sivustolle todisteita valtuutuksesta.
-
Kyllä, LEI-tunnusta voi myös hakea yritykselle, joka on rekisteröity ulkomaille. Täytä vain hakemukseen paikallisesta yritysrekisteristä saadut tiedot.
Mikäli oikeushenkilöä ei ole rekisteröity rekisteröintielimeen, toimita hakemuksen yhteydessä todisteeksi sopivia asiakirjoja, kuten perustamiskirja, verorekisteriote tai sopimus.
-
GLEIFin ohjeistuksen mukaan oikeushenkilöiden on ilmoitettava tiedot välittömistä ja perimmäisistä emoyhtiöistään. Ilmoitusvelvollisuus ei kuitenkaan koske toisen yrityksen osakkeiden omistamista itsessään.
Emoyhtiöstä on ilmoitettava vain, mikäli se omistaa määräysvaltaa käyttäviä osakkeita, yleensä yli 50 prosenttia tytäryhtiöstä, ja jos se konsolidoi taloudelliset tulokset vuosikertomuksessaan. Jos emoyhtiö ei konsolidoi tulostaan, emo-tytär-suhdetta ei katsota olevan GLEIFin ehtojen mukaan.
Mikäli emoyhtiö ei halua julkistaa tietojaan, hakemuksessa on valittavissa erilaisia raportointipoikkeuksia.
-
Hakemuksessa on ilmoitettava emoyhtiön nimi ja osoite, päivämäärä, jolloin suhde luotiin ensimmäisen kerran, viimeisimmän konsolidoidun vuosikertomuksen kattama tilikausi sekä todisteet konsolidoinnista.
Ainoa hyväksyttävä todiste konsolidoinnista on emoyhtiön viimeisin konsolidoitu vuosikertomus.
-
Suora emoyhtiö on ensimmäinen tunnettu emoyhtiö, joka konsolidoi tytäryhtiön tilinpäätöksen. Perimmäinen emoyhtiö taas on sekä tytär- että emoyhtiön lopullinen konsolidointiryhmän emoyhtiö.
Esimerkiksi: Jos LEI Rekisteri Oyj:n omistaa Legal Entity Identifier Oyj (> 50 %), jonka puolestaan omistaa LEI-tunnus Oyj (> 50 %), jonka lisäksi LEI-tunnus Oyj:n omistaa Perimmäinen LEI-tunnuksen Emoyhtiö Oyj (> 50 %), seuraavat oikeushenkilöt tulee ilmoittaa:
- Tytäryhtiö: LEI Rekisteri Oyj
- Suora emoyhtiö: Legal Entity Identifier Oyj
- Perimmäinen emoyhtiö: Perimmäinen LEI-tunnuksen Emoyhtiö Oyj
Kuinka LEI-tunnus rekisteröidään?
Mitä tapahtuu, jos oikeushenkilöä ei ole rekisteröity?
Voinko hakea LEI-tunnusta, jos en ole yrityksen laillinen edustaja?
Voinko hakea LEI-tunnuksen yritykselle, joka on rekisteröity ulkomaille?
Milloin ja mitä tulee ilmoittaa, jos toinen yritys omistaa yritykseni?
Mitä tietoja tulee toimittaa, jos tilinpäätös on konsolidoitu toisen oikeushenkilön alle?
Kuinka suora emoyhtiö eroaa perimmäisestä emoyhtiöstä?
-
LEI-tunnuksen uusiminen on helppoa:
1. Syötä LEI-tunnus tai yrityksen nimi uusintahakemukseen.
2. Hakemuslomake hakee automaattisesti nykyiset tietosi GLEIF-tietokannasta. Mikäli tiedot ovat muuttuneet vuoden aikana, voit muokata niitä.
3. Lähetä täytetty LEI-tunnuksen uusintahakemus.
-
LEI-tunnus on uusittava vuosittain, jotta se säilyy aktiivisena. Jos uusintaa ei tehdä määräaikaan mennessä, LEI-tunnus muuttuu inaktiiviseksi, ja rahoituslaitokset voivat estää rahaliikenteesi. Uusintavelvoitetta käytetään varmistamaan, että maailmanlaajuinen LEI-indeksi pysyy tarkkana ja ajan tasalla.
LEI Rekisterin monivuotisten sopimusten avulla uusinta on vaivatonta. Me huolehdimme LEI-tunnuksen uusinnasta asiakkaidemme valitsemien kausien ajan ja tarjoamme samalla asiakkaillemme mielenrauhaa ja vähentynyttä hallinnollista stressiä.
-
Global Legal Entity Identifier Foundation -säätiö (GLEIF) edellyttää, että yritykset päivittävät rekisteritietonsa vuosittain uusimalla LEI-tunnuksensa. Tämä varmistaa, että maailmanlaajuisen LEI-hakemiston viitetiedot ovat aina tarkkoja ja ajan tasalla.
LEI:n siirto puolestaan tarkoittaa LEI-tunnuksen siirtämistä palveluntarjoajalta toiselle. Kansainvälinen LEI-järjestelmä edistää avoimia markkinoita ja tervettä kilpailua palveluntarjoajien välillä, jolloin asiakkaat voivat vaihtaa palveluntarjoajaa milloin tahansa.
Kannattaa muistaa, että LEI-tunnuksesi pysyy samana, vaikka vaihtaisitkin palveluntarjoajaa. Kaikki LEI-tunnukset ovat samanarvoisia. Ainoa LEI-viitetietoihisi tehtävä muutos koskee paikallista toimintayksikköä (Local Operating Unit, LOU), joka tunnetaan myös LEI:n myöntäjän nimenä.
-
Tiedämme, että LEI-tunnuksen uusiminen vuosittain voi olla todella aikaa vievää. LEI Rekisteri on ylpeä voidessaan tarjota LEI-tunnusten automaattista uusintaa joko 1, 3 tai 5 vuoden kausille.
Kun solmit monivuotisen uusintasopimuksen, tarkistamme ja päivitämme tietosi vuosittain rekisteripäivitysten perusteella sekä päivitämme LEI-tunnuksesi puolestasi.
-
Jos LEI on vanhentunut, uusinta on ainoa vaihtoehto, sillä samalle yritykselle ei voi hakea toista LEI-tunnusta.
On tärkeää tiedostaa, että kun oikeushenkilölle on myönnetty LEI-tunnus, tunnusta ei voi enää muuttaa, sillä se toimii ainutlaatuisena tunnisteena. Jokaisella yrityksellä voi lisäksi olla käytössään vain yksi LEI-tunnus.
-
Näet seuraavan uusintapäivän tarkistamalla LEI:si viitetiedot hakutyökalumme avulla, tai tekemällä LEI-haun kansainvälisestä Legal Entity Identifier -säätiön (GLEIF) -tietokannasta.
Jos olet valinnut monivuotisen rekisteröinnin meiltä, voit hakea tulevan uusintapäivän hakutyökalun avulla
-
Yleensä LEI-tunnuksen säilyttämistä aktiivisena suositellaan. Jos et kuitenkaan enää tarvitse LEI-tunnusta, voit vain jättää uusintamaksun maksamatta, jolloin LEI-tunnuksen aktivointi päättyy automaattisesti ilman muita toimenpiteitä.
Otathan huomioon, ettei LEI-tunnuksia voi poistaa, ja että ne säilyvät ikuisesti kansainvälisessä LEI-hakemistossa.
Kuinka LEI-tunnus uusitaan?
Milloin ja miksi LEI-tunnus täytyy uusia?
Mikä ero on LEI:n siirrolla ja LEI:n uusinnalla?
Voiko LEI:n uusia moneksi vuodeksi kerrallaan?
Voiko vanhentuneen LEI-tunnuksen uusia, vai onko hankittava uusi LEI?
Mistä voin tarkistaa LEI-tunnukseni uusintapäivän?
Kuinka tulee menetellä, jos en enää tarvitse LEI-tunnusta?
-
LEI:n siirto tarkoittaa sitä, kun LEI-tunnus siirretään yhdeltä palveluntarjoajalta toiselle. Tämän avulla oikeushenkilö voi valita, mitä palveluntarjoajaa se haluaa käyttää omien toiveidensa perusteella. LEI:n siirto on ilmaista, eikä pelkkä LEI:n siirto uusi tunnusta.
-
Jokaiselle oikeushenkilölle myönnetään LEI-tunnus vain kerran, eikä LEI:n siirto palveluntarjoajalta toiselle aiheuta tunnukseen muutoksia.
-
Olemme nousseet markkinoiden johtavaksi yritykseksi toimialallamme, koska tarjoamme parhaan hinta-laatu-suhteen ja asiakastyytyväisyys on meille kaikista tärkeintä. Tämän ansiosta otamme vastaan uusia asiakkaita siirtojen kautta päivittäin, ja olemme tehneet LEI-tunnuksen siirrosta LEI Rekisterille erittäin helppoa.
-
Tällä hetkeä LEI-tunnustasi hallinnoi toinen palveluntarjoaja. Jos haluat hoitaa LEI-tunnuksesi uusinnan meidän kauttamme, LEI-tunnus on siirrettävä meidän hallinnoitavaksemme.
-
Siirron viimeistelyyn voi kulua enintään seitsemän päivää. Prosessia voi vauhdittaa ottamalla yhteyttä nykyiseen palveluntarjoajaan ja ilmoittamalla LEI-tunnuksen siirrosta.
-
Ei oikeastaan, sillä kaikkia LEI-tunnuksia hallinnoi jokin GLEIFin nimittämä paikallinen toimintayksikkö (LOU). LEI Rekisteri on Ubisecure Oy:n (RapidLEI) virallinen rekisteröintiasiamies.
LEI-palveluntarjoajat erottuvat toisistaan muun muassa prosessien yksinkertaisuuden, käsittelyaikojen sekä LEI-rekisteröintiin ja uusintaan liittyvien kustannusten kautta. -
Valitettavasti rahoja ei voi saada takaisin jäljelle jääneistä palveluvuosista, kun meidän hallinnoimamme LEI-tunnus on siirretty toiselle palveluntarjoajalle.