LEI-TUNNUKSEN UUSIMINEN

 

 

LEI-tunnuksen uusiminen on helppoa. Täytä kaikki lomakkeet yllä olevassa LEI-hakulomakkeessa.

Paytrail - LEI-tunnuksen hakeminen
VISA - LEI-tunnuksen hakeminen
Mastercard - LEI-tunnuksen hakeminen


Miten LEI-tunnus uusitaan?

LEI-tunnuksen uusiminen on helppoa:

  1. Kirjoita LEI-tunnuksesi tai yrityksesi nimi hakemukseen.
  2. Hakemuslomake täytetään automaattisesti GLEIF-tietokannan senhetkisillä tiedoilla. Tietoja voi tarvittaessa muuttaa.
  3. Lähetä hakemus.
  4. Uusimme LEI-tunnuksesi.

Huomaathan, että LEI-tunnusta uusittaessa LEI voidaan lähettää kolmannelle palveluntarjoajalle.


LEI-tunnuksen uusiminen

LEI-tunnus on uusittava vuosittain. Uusiminen tarkoittaa, että vaikkapa 2.1.2018 myönnetty tunnus on uusittava 2.1.2019 mennessä. Jos näin ei tehdä, LEI muuttuu passiiviseksi uusimiseen saakka. Uusimista tarvitaan maailmanlaajuisen LEI-rekisterin ajantasaisuuden varmistamiseksi.


Mitä eroa LEI-tunnuksen siirtämisellä ja uusimisella on?

LEI:n uusiminen tarkoittaa oikeushenkilön rekisteröintitietojen päivittämistä LEI-rekisterissä. Yhteisön tiedot on päivitettävä vähintään kerran vuodessa.

LEI-tunnuksen siirtäminen tarkoittaa LEI-tunnuksen siirtämistä palveluntarjoajalta toiselle. LEI-tunnuksen siirrettävyyden tarkoituksena on antaa asiakkaalle mahdollisuus valita palveluntarjoaja. Jos asiakas ei ole tyytyväinen maksuihin, palveluun tai tietojen laatuun, LEI-tunnus voidaan siirtää toiselle LEI-tunnuksia myöntävälle palveluntarjoajalle (paikallinen rekisterinpitäjä). LEI-tunnus ei muutu siirron yhteydessä vaan kyseessä on hallinnollinen toimenpide, joka ei näy asiakkaalle. Kaikki LEI-tunnukset ovat voimassa kaikissa maissa. Sijoituspalvelujen tarjoajat eivät pysty erottamaan LEI-tunnuksia toisistaan tunnuksen myöntäneen tahon perusteella.


Tunnuksen uusiminen useammaksi vuodeksi

LEI-tunnuksen uusiminen vuosittain voi olla hankalaa.

Siksi LEI Rekisteri tarjoaa automaattisen LEI-tunnuksen uusimispalvelun yhdeksi, kolmeksi tai viideksi vuodeksi kerrallaan. Saat ilmoituksen LEI Rekisteriltä kuukautta ennen uusimisajankohtaa valitsemastasi uusimisen kestosta riippumatta.

Jos LEI-tunnus uusitaan useammaksi vuodeksi, LEI Rekisteri vastaa tietojen päivittämisestä virallisen yritysrekisterin tietojen perusteella ennen uusimista ja uusii LEI-tunnuksen vuosittain. Haluamme pitää LEI-tietosi ajantasaisina ja varmistaa niiden paikkansapitävyyden.


LEI-tunnukseni on vanhentunut – voiko sen uusia vai täytyykö minun hakea uusi LEI-tunnus?

Ei, et voi hakea uutta LEI-tunnusta vaan vanhentunut LEI-tunnus on uusittava. LEI-tunnus on aina yrityskohtainen eikä sitä voi muuttaa. LEI on ainutlaatuinen tunniste, ja jokaisella yrityksellä voi olla vain yksi LEI.


Mistä voin tarkistaa LEI-tunnukseni uusimisajankohdan?

Voit tarkistaa LEI-tunnuksesi seuraavan uusimisajankohdan sivustoltamme tai GLEIF:n (Global Legal Entity Identifier Foundation) tietokannasta.


En tarvitse enää LEI-koodia? Mitä minun on tehtävä?

Suosittelemme aina LEI-tunnuksen säilyttämistä aktiivisena. Jos olet kuitenkin varma, että et enää tarvitset tunnusta, voit jättää uusimismaksun maksamatta ja LEI poistuu käytöstä. Mitään muuta ei tarvitse tehdä.


LEI-tunnukseni voimassaoloaika on päättynyt. Täytyykö minun maksaa maksu LEI:n uusimista tai uuden LEI-tunnuksen saamista varten?

Käsittelemme vanhentuneita LEI-tunnuksia oikein toisin kuin monet muut palveluntarjoajat. Maksat vain uusimisen eikä sinun tarvitse maksaa uudesta LEI-tunnuksesta. Hinnoittelumme on läpinäkyvää – näet hinnat täältä!