Kuinka paljon LEI-numero maksaa?

Maailmanlaajuinen LEI-järjestelmä (GLEIS) on perustettu siten, että LEI-kustannukset voivat vaihdella eri palveluntarjoajien välillä. LEI-numeron hankkiminen voi maksaa 65€-200€ riippuen siitä, kenen kanssa rekisteröidyt. Koska numero on päivitettävä vuosittain, kustannukset alkavat nousta. Tästä syystä kehotamme sinua kiinnittämään huomiota hintaan ja pitämään sitä ensisijaisena tekijänä LEI-tunnusta rekisteröidessäsi. 

LEI-numeron kustannukset voivat vaihdella

Oikeushenkilötunnusten (LEI) myöntämistä valvoo The Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF), joka on voittoa tavoittelematon organisaatio. Säätiö ei itse myönnä LEI-tunnuksia, vaan jättää sen julkisten ja yksityisten yritysten verkoston tehtäväksi, joka toimii paikallisina toimintayksikköinä (Local Operating Units, LOU). Lisäksi LEI-koodin saamiseksi on otettava yhteyttä LEI-rekisteröintiagenttiin.

Tästä syystä LEI-numeron hinta vaihtelee eri palveluntarjoajien välillä. Suoraan sanottuna ei ole olemassa paremmin toimivia tai laadukkaampia LEI-koodeja. GLEIS luotiin vähentämään riskialttiutta ja antamaan vastapuolille valtuudet sopimuksissa tai rahoitustapahtumissa. LEI-hinnat määräytyvät organisaation oman veloitusrakenteen mukaan, eikä niillä ole mitään tekemistä itse LEI-koodin arvon kanssa. Koodi on yksinkertaisesti työkalu, jonka avulla voidaan helposti tunnistaa rahoitusmarkkinoilla toimivat oikeushenkilöt.

Tällä hetkellä GLEIF perii LOU:lta 11 Yhdysvaltain dollarin lisämaksun hakemusta kohden vuoden ajan. On tärkeää huomata, että kaikki rekisteröintiagentit eivät sisällytä kyseistä maksua alkuperäiseen hintaan, ja se saattaa näkyä lisäkustannuksena kassalla. Sama koskee alv-s, 0 % alv sovelletaan, jos yrityksellä on voimassa oleva EU:n alv-numero.

LEI Rekisteri on yksi suurimmista ja edullisimmista LEI-rekisteröintitoimistoista maailmanlaajuisesti. LEI-rekisterin LEI-hinta koostuu alkurekisteröintikustannuksista valituksi ajaksi ja GLEIF-maksusta. Vahvistamme alv-numerosi VIES-tietokannan (VAT Information Exchange System) avulla, ja kun se on vahvistettu, arvonlisäveroa ei lisätä.


Monivuotiset LEI-rekisteröinnit

Jotta LEI-kooditietokanta pysyisi ajan tasalla, LEI-numerosi on uusittava vuosittain. Määräajan umpeuduttua LEI-tunnuksestasi tulee inaktiivinen, kunnes se uusitaan. Asiaa helpottamaan LEI-rekisteri on kehittänyt monivuotiset uusinnat. Yhden vuoden rekisteröinnin lisäksi voit siis valita 3- tai 5-vuotiskauden.

Tämä ei ole ainoastaan kustannustehokkaampaa, vaan otamme myös vastuun LEI-numerosi tietojen saumattomasta uusimisesta virallisen yritysrekisterin avulla.


Keskeiset asiat

    • LEI-numeron hinta määräytyy yksittäisen organisaation mukaan, minkä vuoksi se vaihtelee eri palveluntarjoajien välillä.
    • LEI-koodit on päivitettävä vuosittain, ja kun määräaika on kulunut umpeen, yhteisö ei voi osallistua rahoitusmarkkinoille.
    • Auttaakseen sinua välttämään ongelmia LEI-rekisteri on luonut monivuotisen rekisteröintimallin, joka ottaa vastuun LEI-tietojesi uusimisesta valituksi ajaksi. Se ei ainoastaan säästä aikaa, vaan on myös kustannustehokkaampaa!